Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Mini-symposium Dag Van De Zieke Leerling

  Jaarlijks zijn er helaas veel kinderen die ziek zijn en niet naar school toe kunnen. Op de dag van de zieke leerling wordt er landelijk extra aandacht gegeven aan deze leerlingen. 
Woensdag 12 november organiseerde SBZW in samenwerking met de GGD een mini-symposium onder de noemer ‘Ziekte en schoolverzuim? En dan…’.
 
Gesproken werd door kinderarts Leontien Wafelman, werkzaam bij het Waterlandziekenhuis, jeugdarts Anneke Jorna van de GGDZW en leerplichtambtenaar Masja van der Pol.
 
Ingegaan werd op de problematiek van functionele stoornissen zonder duidelijk somatische oorzaken als reden voor schoolverzuim. Het gaat hier vaak om klachten als hoofdpijn, flauwvallen, eetproblemen en slaapstoornissen. Een problematiek die zich vooral voordoet op scholen voor voortgezet onderwijs maar die zijn oorsprong vaak vindt in het basisonderwijs.
Hoe gaat een school daarmee om en vooral welke professional wordt in die gevallen ingeschakeld?
Het leidde tot inspirende discussies over de vraag wat scholen, mentoren en docenten nodig hebben om redenen tot schoolverzuim te ondervangen en vroegtijdig te kunnen signaleren.
Duidelijk werd dat de school in deze problematiek een spilfunctie heeft.
Tot slot gaven consulenten van SBZW de begeleidingsmogelijkheden aan die zij kunnen bieden.
Vragen over dit mini-symposium kunnen gesteld worden aan Leanne Alberink. Klik hier voor de poster.
Terug naar het Nieuwsarchief