Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Schriftelijk verkeersexamen VVN en praktisch verkeersexamen SBZW

Alle scholen hebben van Veilig Verkeer Nederland een informatiebulletin en bestelformulier over het schriftelijk en praktisch verkeersexamen 2015 ontvangen. In dit bulletin staat alle benodigde informatie om deze examens goed te organiseren. Ook dit schooljaar is het mogelijk om via het verkeerseducatiepunt van SBZW een aantal materialen kosteloos aan te schaffen. Deze materialen worden voor uw school vergoed door de Stadsregio Amsterdam. 
 
VVN schriftelijk Verkeersexamen 
Met het VVN schriftelijk Verkeersexamen kunnen kinderen van groep 7 of 8 laten zien of zij hun kennis en inzicht in de verkeersregels goed kunnen toepassen. Het VVN schriftelijk verkeersexamen vindt plaats op donderdag 16 april 2015. Het verkeerseducatiepunt van SBZW biedt scholen de mogelijkheid om gratis het VVN schriftelijk Verkeersexamen te bestellen. Als de bestelling via het Verkeerseducatiepunt loopt worden de examens, handleidingen en diploma’s op school geleverd.
 
Praktisch verkeersexamen
Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. Dit jaar wordt het praktisch verkeersexamen weer door het Verkeerseducatiepunt van SBZW georganiseerd. We kiezen net als vorig jaar voor een aanpak gericht op het fietsen in de dagelijkse omgeving van kinderen. De kinderen starten het praktijkexamen zoveel mogelijk in hun eigen wijk.
 
Scholen die willen meedoen aan het verkeersexamen zullen zelf ook hun steentje moeten bijdragen. Wij vragen u ouders op de hoogte te stellen van de noodzaak om de route met hun kind te fietsen. Bovendien vragen wij per school een aantal ouders als controlepost tijdens het praktisch examen. 
 
Heeft u bovenstaande informatie + het aanmeldformulier voor het schriftelijk en praktisch verkeersexamen niet op de e-mail ontvangen, stuur dan een mail naar r.vannus@sbzw.nl. Let op: wees op tijd, want de uiterste datum van aanmelden is 1 december 2014. 
Terug naar het Nieuwsarchief