Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Informatiemiddag 'Het Brein op school'

 
Zou het niet fijn zijn als een kind zijn eigen gedrag kan sturen en controleren? Hierdoor kunnen gedragsproblemen worden voorkomen, zal het kind beter leren en zullen zijn prestaties verbeteren!
 
De wetenschap biedt ons steeds meer inzicht in de wonderlijke werking van onze hersenen; wat betekent deze kennis nu voor de onderwijspraktijk? Hoe kunnen leerkrachten de ontwikkeling van de hersenen van hun leerlingen op een positieve manier beïnvloeden, zodat zij bijvoorbeeld beter leren plannen of hun gedrag leren reguleren?
 
Tijdens de informatiemiddag ‘Het Brein op school’ zal Prof.dr. Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, bekend van o.a. De Nationale IQ Test en van haar boeken ‘Het maakbare brein’ en ‘Passies van het brein’, haar licht op dit onderwerp laten schijnen. Na deze inspirerende lezing zullen wij schetsen wat SBZW u in het kader van Het Brein op school te bieden heeft.
 
Voor wie? alle geïnteresseerden werkend in het (speciaal)basisonderwijs en het voortgezet onderwijs
 
Datum: woensdagmiddag 8 oktober 2014
Locatie: Hampshire BurgGolf, Purmerend
Tijd: 14.00-15.30uur (inloop 13:45 uur)
 
Programma:
14.00-15.00uur                 Opening en lezing van prof. dr. Margriet Sitskoorn
15.15-15.30uur                 Presentatie van het aanbod van SBZW 
15.30uur                             Afsluiting
 
Aanmelden en kosten:
Deelname aan deze informatiemiddag is gratis (max. twee personen per school). Aanmelden kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@sbzw.nl met de namen van de aanwezige personen en uw schoolnaam.

 

Terug naar het Nieuwsarchief