Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Monique Smit geeft startsein praktisch verkeersexamen

Monique Smit geeft startsein praktisch verkeersexamen Volendam

Jonge kinderen lopen een grote kans op ongelukken in het verkeer. Dagelijks komen kinderen in de basisschoolleeftijd in de problemen, soms met ernstige gevolgen. Gemeenten en politie doen er alles aan om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ook het onderwijs draagt hieraan een steentje bij.

Met het theoretisch en praktisch verkeersexamen worden de kinderen van de basisschool (groep 7 en/of 8) voorbereid op zelfstandige deelname aan het verkeer. Kinderen leren niet alleen gevaren in te schatten, maar zich ook verantwoord te gedragen. Hiermee vergroten zij zelf hun verkeersveiligheid.

Vanaf begin mei 2014 vinden de praktische verkeersexamens plaats in de regio’s Assendelft, Krommenie, Landsmeer, Monnickendam/ Marken, Purmerend, Wormerveer en Zaandam. Dit wordt verzorgd door het Verkeerseducatiepunt van Schoolbegeleiding Zaanstreek Waterland (SBZW). Vrijdag 20 juni 2014 vond het laatste praktisch verkeerexamen plaats in Volendam. Deze werd wel op een heel bijzondere wijze gestart, namelijk in de ochtend door zangeres en televisiepresentatrice Monique Smit. 

In de middag gingen ook nog 152 leerlingen van de St. Petrusschool uit Volendam van start. Zij kregen het startsein van Jenny Smit, de zus van Monique. 

In Volendam wordt het praktisch verkeersexamen nauw georganiseerd met een aantal actieve verkeersouders, met als voorzitter en tevens gemeenteraadslid Angelique Bootsman- Tol uit Volendam, en het Verkeerseducatiepunt van SBZW.

De route van het praktisch verkeersexamen wordt door SBZW zorgvuldig uitgezet over circa 6 km en gaat door een omgeving die kinderen al kennen. Op de route staan diverse controleposten, met dank aan menig hulpouder uit Volendam, die letten op onder andere het stoppen bij verkeerslichten, voorrang verlenen en richting aangeven. Kinderen die niet in een keer slagen worden in de gelegenheid gesteld om het jaar erop een herkansing te doen.

 

Terug naar het Nieuwsarchief