Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Voorbereidingen verkeersexamens weer van start!

De voorbereidingen voor het schriftelijk en de praktische verkeersexamens zijn weer in volle gang. Het VVN schriftelijk Verkeersexamen wordt dit jaar landelijk gehouden op donderdag 10 april. 
 
Veilig Verkeer Nederland biedt de mogelijkheid voor ouders hun zoon of dochter voor te bereiden op het praktisch verkeersexamen. De verkeersexamenapp helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de verkeersexamenroute. Leerlingen onderzoeken samen met een ouder voor ze gaan fietsen welke verkeerssituaties ze op hun fietsroute tegenkomen. Na het fietsen checken ze op de app of ze de verkeersregels goed toegepast hebben en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en adviseert ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen. Tenslotte helpt de app met de fietscheck en kunnen de kinderen ook nog hun theorie ophalen.
(De app is beschikbaar in de app-stores van iPhone en Androidtoestellen, zoekwoord: verkeersexamen)
 
In de maanden mei en juni 2014 verzorgt het Verkeerseducatiepunt van SBZW het praktisch verkeersexamen bij meer dan 75 scholen in de regio’s Assendelft,  Krommenie, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerveer, Volendam, Zaandam, Zaandijk en Zeevang.
 
Neem voor meer informatie contact op met Rosalie van Nus.
Terug naar het Nieuwsarchief