Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Onderwijszorg Nederland ontwikkelt game-app voor dyslectische kinderen

Speciaal voor dyslectische kinderen heeft Onderwijszorg Nederland (ONL) een game-app ontwikkelt. Het idee voor ‘Pelle puzzelt’, is bedacht door dyslectische kinderen zelf. De app daagt kinderen uit die al een dyslexiebehandeling krijgen, om ook tijdens het weekend of in de vakantie te oefenen en te spelen met taal. De game-app van Onderwijszorg Nederland voor kinderen tussen 8 en 11 jaar is gratis te downloaden in de Appstore. ONL brengt met ‘Pelle puzzelt’ een eerste game-app in een reeks recreatieve game-apps over taal en rekenen.
 
“’Pelle puzzelt’ is een leuke game-app die als hulpmiddel werkt voor kinderen. Spelenderwijs oefenen ze met taal via de smart Phone, iPad of iPod, mobiele apparatuur waar kinderen graag mee spelen. Het moet kinderen ook stimuleren om buiten de taallessen of dyslexie-behandelingen met taal bezig te zijn. Plezier hebben en plezier houden in taal is voor alle kinderen belangrijk. Het levert zonder extra energie ‘pure winst’ voor de taalontwikkeling op”, volgens Annemarie Kaptein van Onderwijszorg Nederland.
 
De app is bedoeld voor kinderen om op de achterbank in de auto, thuis of tussendoor te oefenen met taal. De eerste van de serie game-apps van ONL is nu uit voor smart Phones en tablets. Kinderen kunnen nu gratis via de Appstore of via Google play ‘Pelle puzzelt’ downloaden voor de Ipad 2 of hoger (iOS 4.3 of een nieuwere versie) en android telefoons.
Terug naar het Nieuwsarchief