Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Regioconferentie Expertisepunt Ouderbetrokkenheid

Regioconferentie Expertisepunt Ouderbetrokkenheid
 
Om de driehoek ouders - kind- school te bekrachtigen, is betrokkenheid nodig van zowel ouders en scholen als van schoolnabije organisaties. Regionale bewustwording, handelingsbekwaamheid en samenwerking zijn hierbij de doelstellingen. Om dit te stimuleren, organiseerden SBZW in samenwerking met OBD Noordwest namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) op maandag 28 oktober 2013 de regioconferentie ' Ouders & school samen sterker: Succesvol partnerschap tussen ouders en school'.
 
Gesproken werd door staatssecretaris Sander Dekker, Marc Dullaert (kinderombudsman) en Else-Marie van den Eerenbeemt (familietherapeut en publicist). Carry Slee (schrijfster kinderboeken) was helaas door de weersomstandigheden niet aanwezig, maar haar boek en film 'Spijt' was een overstap om in discussie te gaan over het onderwerp pesten en ouderbetrokkenheid. Daarnaast werden de deelnemers uit voor- en vroegschoolse eduatie, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, Centra van jeugd en gezin en gemeenten geïnspireerd middels diverse workshops, paneldiscussies, presentaties en informatiestands.
 
In onze regio, Zaanstreek Waterland, vormt SBZW een expertisepunt Ouderbetrokkenheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Jansma.

Klik hier om lid te worden van de facebookpagina 'Ouders & school samen' en bekijk de foto's van de regioconferentie.

Terug naar het Nieuwsarchief