Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Praktische verkeersexamens regio Zaanstreek Waterland

Vanaf 13 mei 2013 a.s. vinden weer de jaarlijkse praktische verkeersexamens plaats. In de regio’s Assendelft, Landsmeer, Purmerend, Wormerveer, Zaandam en vanaf dit schooljaar nu ook in Krommenie, Monnickendam, Volendam en Zeevang wordt dit verzorgd door het Verkeerseducatiepunt van Schoolbegeleiding Zaanstreek Waterland (SBZW). Dit jaar betreft het maar liefst 2550 leerlingen van 75 scholen!

Jonge kinderen lopen een grote kans op ongelukken in het verkeer. Dagelijks komen kinderen in de basisschoolleeftijd in de problemen, soms met ernstige gevolgen. Gemeenten en politie doen er alles aan om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ook het onderwijs draagt hieraan een steentje bij.
Met het theoretisch en praktisch verkeersexamen worden de kinderen van de basisschool (groep 7 en/of 8) voorbereid op zelfstandige deelname aan het verkeer. Kinderen leren niet alleen gevaren in te schatten, maar zich ook verantwoord te gedragen. Hiermee vergroten zij zelf hun verkeersveiligheid.

Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan de wettelijke normen voldoet. Om er zeker van te zijn dat alle leerlingen over een veilige fiets beschikken, vindt voorafgaand aan het praktisch verkeersexamen een fietskeuring plaats.

De route van het praktisch verkeersexamen wordt door SBZW zorgvuldig uitgezet over circa 6 km en gaat door een omgeving die kinderen al kennen. Op de route staan diverse controleposten, met dank aan menig hulpouder, die letten op onder andere het stoppen bij verkeerslichten, voorrang verlenen en richting aangeven. Kinderen die niet in een keer slagen worden in de gelegenheid gesteld om het jaar erop een herkansing te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosalie van Nus.
 

Terug naar het Nieuwsarchief