Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Nieuw! uitleentas met Fixie bij verkeersproject JONGleren in het verkeer

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 kunnen peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen bij het verkeersproject 'JONGleren in het verkeer' een uitleentas cadeau krijgen. In deze tas zit Fixie, het verkeershondje. Hij gaat graag logeren bij de kinderen thuis om samen allerlei avonturen te beleven in het verkeer. Daarnaast vindt hij het heerlijk om thuis samen een verkeerspelletje te doen of verkeersboekjes te lezen. Ook deze zijn te vinden in de uitleentas!

Alle verhalen en ervaringen kunnen door de kinderen en hun ouders/verzorgers opgeschreven of getekend worden in het vriendenboekje van Fixie. Op deze manier leren alle kinderen van de groep of klas op speelse wijze een heleboel over het verkeer en worden ouders/verzorgers nauwer betrokken bij de verkeersopvoeding.

JONGleren in het verkeer is een lespakket voor kinderen van 0 tot 8 jaar. 
Voor het project JONGleren in het verkeer krijgen scholen/instellingen gratis een maand lang een aantrekkelijke materialenkist beschikbaar met daarin divers materiaal om spelenderwijs met verkeer aan de slag te gaan.

In deze kist zit tevens een handleiding voor diverse activiteiten. Daarnaast is er de vrijheid om eigen ideeën voor activiteiten toe te voegen.Tijdens het project krijgen scholen/instellingen ook ruim een week lang de beschikking over een videocamera. Daarmee worden de verkeersactiviteiten in de groep vastgelegd. De beelden worden gebruikt voor een korte film die door een begeleider van SBZW gemonteerd zal worden.
Als afsluiting van het project vindt een ouderbijeenkomst plaats. Hierin krijgen ouders informatie over de verschillende ontwikkelingsfasen van hun kind en hoe ze hiermee in het verkeer rekening kunnen houden. Aan het einde van deze bijeenkomst wordt de film van de verkeersactiviteiten getoond.
 
Het project JONGleren wordt volledig gesubsidieerd door de Stadsregio Amsterdam. Wij hebben in september en oktober nog een aantal plekken vrij. Wilt u dit project gratis inzetten? Neem dan contact op met het Verkeerseducatiepunt.
Terug naar het Nieuwsarchief