Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Aan de slag met Close Reading

Begrijpend lezen is een belangrijke vaardigheid om goed te kunnen functioneren op school en uiteraard ook daarbuiten. Toch verlaat bijna één derde van de kinderen de basisschool als een niet goed begrijpende lezer.

Een in Amerika ontwikkelde aanpak, Close Reading, biedt handvatten om leerlingen tot een dieper tekstbegrip te laten komen. In deze aanpak staat de tekst centraal. Door het herhaald lezen van de tekst, modelen van de leerkracht, en nadenken over de tekst komt een leerling tot beter tekstbegrip. Er worden verschillende werkvormen aangeboden om dit te bereiken. Uit verschillend onderzoek blijkt dat Close Reading bij het lezen van moeilijke teksten significante winst geeft bij zowel goede als zwakke lezers.

SBZW kan het implementatietraject Close Reading op schoolniveau begeleiden. Ook in het cursusaanbod van volgend schooljaar is Close Reading opgenomen. In de cursus maakt u kennis met de uitgangspunten van Close Reading, en krijgt u praktische handvatten om hier in de groep mee aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katrien Zuininga.

Terug naar het Nieuwsarchief