Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

SBZW kiest voor nieuwe partner op het gebied van Sociaal Emotionele Ontwikkeling

Foto: ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen SBWZ en Kwintessens voor de methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren.

SBZW heeft de online methode Kwink van Kwintessens aan hun portfolio Sociaal Emotionele Ontwikkeling voor kinderen op de basisschool toegevoegd.

Sociaal-emotioneel leren is vooral in deze tijd heel belangrijk. Kinderen leren taal en rekenen, maar leren vaak niet om te gaan met hun eigen emoties. Met een methode voor sociaal-emotioneel leren wordt hier structureel aandacht aan besteed. Kinderen leren hoe ze met elkaar in de groep omgaan, hoe ze voor elkaar opkomen en met empathie naar de ander kijken. Ze leren respect op te brengen voor verschillen en verantwoorde keuzes te maken. Ze ontwikkelen een flinke ‘emotiewoordenschat’, waardoor ze zich beter en genuanceerder kunnen uiten.

Kwink is ook onderscheidend omdat er elke twee weken nieuwe lessen zijn. Ook als er een actueel onderwerp in het nieuws is, zoals de vluchtelingenproblematiek, biedt Kwink daar een les voor aan om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de klas.

Ron Rijnbende, directeur van Kwintessens, is blij met de keuze van OBD Noordwest én SBZW voor de samenwerking. ‘Het feit dat onderwijsadvies organisaties zoals OBD Noordwest en SBZW met ons willen samenwerken, geeft aan dat de methode kritisch onderzocht is op wetenschappelijk verantwoorde principes, gebruik en resultaat en dat ze zich achter het concept van de methode kunnen scharen. Natuurlijk zijn we daar trots op!’

Neem voor meer informatie contact op met Martijn van Baarsen.

Terug naar het Nieuwsarchief