Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

SBZW Nieuwsarchief

Rapport Debat over 'Ons Onderwijs 2032'

In het kader van Onderwijs 2032 organiseerden onderwijsadviesbureaus, onder regie van EDventure, op 28 mei 2015 maar liefst 14 debatten in Nederland over de toekomst en de inhoud van het funderend onderwijs. Ruim 300 mensen namen deel aan deze uníeke maatschappelijke dialoog; een divers gezelschap van leraren, schoolleiders, ouders, ondernemers en gemeenlijk ambtenaren. 
Centraal stond wat kinderen op school moeten leren om zich optimaal voor te bereiden op de toekomst. Welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig om goed te functioneren in de samenleving van de toekomst? 
 
Het debat werd op de 14 locaties geopend met krachtige uiteenlopende stellingen over burgerschap, mediawijsheid, internationale oriëntatie, talent- en identiteitsontwikkeling. Via de smartphone of tablet gaven deelnemers hun stem. Vervolgens werden deze thema’s uitvoerig besproken. Het leverde zinvolle en geamuseerde gesprekken op. 
 
De uitkomsten van de landelijke debatreeks op 28 mei zijn inmiddels gebundeld in een rapport en zijn voorzien van aanbevelingen van de onderwijsadviesbureaus. 
 
Via deze link kunt u het rapport 'Landelijk debat 'Ons Onderwijs 2032' inzien. 

Er is van het rapport ook een samenvatting gemaakt. Klik daarvoor hier.
Terug naar het Nieuwsarchief