Home

 

Mail T (0299) 783 400

Beperkingen bij jonge kinderen in het verkeer
Meer video's
Sponsor Sponsor

Rust in de klas door bewegen(de) werkvormen

Beweging in de klas!
 
Drukke kinderen in de klas, wie kent ze niet? Een zesjarige kan zich gemiddeld tien minuten concentreren op een opgedragen taak. Een kind van 10 jaar houdt het twee keer zo lang vol. Elk kind reageert anders als de concentratie verslapt. Voor de leerkracht zijn met name de drukke kinderen soms lastig te hanteren. Tijdens deze workshop krijg je beweegideeën aangereikt die kort en eenvoudig aan te bieden zijn. Deze beweegactiviteiten kun je inzetten om een drukke groep weer rustig te krijgen of om de concentratie van kinderen enkele minuten te onderbreken en daarna weer verder te gaan.
 
Reacties van cursisten:
“Ik bied regelmatig beweegtussendoortjes en bewegende werkvormen aan en met name de jongens in mijn klas zijn daarna dan veel geconcentreerder.”
 
“De sfeer in de klas is veel positiever geworden.”
 
Bewegen heeft een gunstige invloed op de cognitieve functies en zorgt voor extra bloedtoevoer in de hersenen en betere verbindingen tussen de hersencellen.
 
In deze cursus leert u de spanningsboog van leerlingen te doorbreken en gebruik te maken van beweging om het leren in de 
klas te ondersteunen. We gaan actief aan de slag met beweegtussendoortjes en bewegende werkvormen!
 
Voor wie: Leerkrachten groep 1 t/m 8
Studielast: 3 uur
Kosten: € 97,50 
Data: woensdag 22 maart 2017 van 15:00-17:00uur

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marianne Effting

Marianne Effting

Onderwijsadviseur

T (0299) 783 415

E m.effting@sbzw.nl